TARİHÇE

TARİHÇE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

01.04.2015 6959

Köy halkının tamamı 1924 Lozan mübadelesiyle Yunanistan´ın İskeçe iline bağlı Çakırlı, Yanık, Adaköy ve Kavala bölgesinden göç etmiştir. Köy adını hemen kuzeydoğusunda yer alan tepeden almaktadır. Milli mücadele yıllarından hemen sonra 1933 yılında köyümüzde 1-3 sınıflarını kapsayan gezici okul açılmıştır. Daha sonra ilerleyen yıllarda köy merkezinde 5 sınıflı İlkokul faaliyete başlamıştır.

1999 yılında taşıma merkezli olarak planlanan okul köy dışındaki yeni binasına taşımış Koru boğazı ve taraklı yolu üzerindeki köylerden taşınan öğrencilerle birlikte taşıma merkezi haline gelmiştir.2001 yılında pansiyonun açılmasıyla birlikte Taşımalı ve pansiyonlu okul olmuş ve Pansiyonlu İlköğretim Okulu adını almıştır. Geyve Sakarya ve Yurdun değişik yörelerinden gelen yatılı öğrencilere hizmet veren okul 2006 yılında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ismini almıştır. Halen taşıma merkezli ve yatılı olan okulumuz bölgemiz öğrencilerine eğitim ve öğretim alanında hizmet etmektedir. Okul Binası Bölge Ortaokuluna devretmiş olup okul binasının üst katında geçici olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

          Okulumuzda Adem ÇAVDAR müdür olarak görev yaparken,Güven ÇELİK müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Okulumuzda dört tane Sınıf Öğretmeni  görev yapmaktadır. Okulumuzdaki öğrenci sayımız  66´dır.